lørdag den 20. juni 2009

Ghost skov paa Trafalgar Square

A "ghost regnskov 'enorme træ stumps fra junglen af Afrika er at danne en dramatisk kunst i London ' s Trafalgar Square.

Displayet har til formål at fremhæve den trussel af afskovning.

Det vil surround Nelson 's Kolonne - som på 169 meter er omtrent det samme højde som træerne mens live.

Ved nat grønne laserstråler vil skinne opad for at markere hvor træerne ville have nået, hvis de stadig var stående i deres regnskov i Ghana.

Projektet er brainchild af kunstner Angela Palmer, som vovede at en ekstern skovhugst lejr i den vestlige del af landet for at finde naturligt faldet træer for udstillingen.

"De 'll fremmane de barske landskaber af Første Verdenskrig, hvor kun de splittede træ stumps forblev"


Angela Palmer, Kunstner

Hendes håb er, at øge kendskabet til den hastighed, hvormed de tropiske skove bliver ryddet og den deraf følgende indvirkning på den globale opvarmning.

Ødelæggelsen af de tropiske regnskove i øjeblikket releases næsten en femtedel af alle ikke-naturbestemte drivhusgasser.

"Ligesom det er chokerende at se et rhino med sit horn hacket off, så det vil være chokerende at se disse stumps - beviser for mand 's side i en handling, der kunne ødelægge vores verden.

"For nogle mennesker kan stumps kan se ud til at være smukke skulpturer.

"Men for andre de 'll fremmane de barske landskaber af Første Verdenskrig, hvor kun de splittede træ stumps forblev."

Kunstværket har støtte fra myndighederne i Ghana, som efter mange års kraftige skovhugst blev det første land i Afrika til at underskrive en aftale med EU forbyder handel med ulovligt-fældet tømmer.

Den stumps vil blive renset for skibsfart af en af Ghana 's største tømmer producenter, John Bitar. En britisk virksomhed, Timbmet, hjælper med logistik.

One of Britain 's ledende regnskov specialister, professor Yadvinder Malhi af Oxford University, er at yde rådgivning og planer om at studere træer ' rødder.

I en operation, der starter ved midnat den 15. november, den "ghost skov " vil blive trukket i stilling klar til at løfte sløret for den følgende morgen.

Embedet som borgmester i London har givet tilladelse til stumps til at forblive på Trafalgar Square i en uge.

Oxford-baserede Angela Palmer håber kunstværket vil derefter blive flyttet til København for den afgørende FN-konference om klimaændringer i december. Resultatet af regnskove vil stå højt på dagsordenen.

"Min intention er, at på de sidste fem dage efter konferencen i København, en skovhugger vil Hak stumps i tusindvis af stykker - en uforglemmelig påmindelse til pressen i hænderne på hver delegeret der."