tirsdag den 7. juli 2009

Kaffe "kan vende Alzheimer 's '

Drikker fem kopper kaffe om dagen, kunne ændre hukommelse problemer ses i Alzheimer 's sygdom, amerikanske videnskabsfolk sige.

Floridas forskning, udført på mus, også foreslået koffein hæmmes produktionen af protein sponsorplader som er kendetegnende for sygdommen.

Tidligere forskning har også foreslået en beskyttende virkning fra koffein.

Men britiske eksperter sagde Journal of Alzheimer 's sygdom undersøgelse ikke betyde, at demente patienter skal begynde at bruge koffein tillæg.

"Resultaterne er særligt spændende i, at en tilbageførsel af eksisterende hukommelsessvækkelse er sværere at opnå"


Dr. Gary ArendashUniversity i Florida

De 55 mus anvendes i University of Florida undersøgelse var blevet avlet til at udvikle symptomer på Alzheimer 's sygdom.

Første forskerne anvendt adfærdsmæssige test for at bekræfte mus blev der udviser tegn på hukommelsessvækkelse, når de var i alderen 18 til 19 måneder, svarende til mennesker, der omkring 70.

Så de gav halvdelen af mus koffein i deres drikkevand. Resten fik plain vand.

Musene fik hvad der svarer til fem 8 oz (227 gram) kopper kaffe om dagen - omkring 500 mg koffein.

Forskerne siger, det er den samme som findes i to kopper "specialgrafit" kaffe såsom LATTES eller cappuccinos fra coffee shops, 14 kopper te, eller 20 læskedrikke.

Når mus blev testet igen efter to måneder, dem, der fik koffein udført meget bedre på prøvninger måle deres hukommelse og tænkning færdigheder og udføres såvel som mus på samme alder uden demens.

Disse drikke almindeligt vand fortsat at gøre dårligt om test.

Hertil kommer, at hjerner af mus givet koffein viste næsten en 50% reduktion i niveauet af beta amyloid protein, som udgør destruktive clumps i hjerne af demente patienter.

Yderligere tests foreslået koffein påvirker produktionen af både de enzymer, der kræves for at producere beta amyloid.

Forskerne foreslår også, at koffein undertrykker inflammatoriske forandringer i hjernen, der fører til en overabundance af protein.

Tidligere forskning fra det samme team havde vist yngre mus, der også var blevet avlet til at udvikle Alzheimers 's, men som fik koffein i deres tidlige voksenliv, blev beskyttet mod udbrud af hukommelse problemer.

"Sikker stof '

Dr. Gary Arendash, der ledede den seneste undersøgelse, fortalte BBC: "Resultaterne er særligt spændende i, at en tilbageførsel af eksisterende hukommelsessvækkelse er vanskeligere at opnå.

"De giver bevis for, at koffein kan være en levedygtig 'behandling ' for etablerede Alzheimer 's sygdom og ikke blot en beskyttende strategi.

"Det 's vigtigt, fordi koffein er et sikkert stof for de fleste mennesker, er det let ind i hjernen, og det ser ud til direkte at påvirke sygdommen proces."

Holdet håber nu, at begynde menneskelige forsøg med koffein for at se, om musen resultater replikeres i mennesker.

De ved ikke, om et lavere beløb af koffein ville være så effektive, men sagde, de fleste mennesker kunne sikkert forbruge de 500 milligram om dagen.

Men de sagde folk med forhøjet blodtryk, og gravide kvinder bør begrænse deres daglige koffein indtagelse.

Rebecca Wood, administrerende direktør for det Alzheimer 's Research Trust, sagde: "I denne undersøgelse på mus med symptomer på Alzheimer ' s, forskere konstateret, at koffein styrket deres hukommelse. Vi er nødt til at gøre mere forskning for at finde ud af, om denne effekt vil blive set i mennesker.

"Det er for tidligt at sige, om at drikke kaffe eller tage koffein supplerer vil hjælpe mennesker med Alzheimer 's.